Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

PFDK’dan Konyaspor’a 5, Beşiktaş’a 1 maç ceza

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Kupa finalinde çıkan olaylar nedeniyle Konyaspor’a 5, Beşiktaş’a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. 

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Konyaspor’un Beşiktaş’ı 2-1 yenerek Süper Kupa’nın sahibi olduğu maçta çıkan olaylar sebebiyle aldığı kararları açıkladı. Kurul, maç sonrasında çıkan olaylar nedeniyle Konyaspor’a 5, Beşiktaş’a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Taraftarların sebep olduğu saha olayları nedeniyle Konyaspor 250 bin TL, Beşiktaş 100 bin TL para cezası ile cezalandırıldı. Konyaspor ayrıca taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 100 bin TL ceza aldı. 

Kurul, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’a ise ‘sportmenliğe aykırı açıklamalarda bulunduğu’ için 45 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin TL para cezası verdi. 

Öte yandan, Kulüpler Birliği’nin yeni başkanı Galatasaray Başkanı Dursun Özbek oldu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.