Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sadece WhatsApp’da yayımlanan ilk pembe dizi: UK’shona Kwelanga

WhatsApp kullanımının çok yaygın olduğu ve pembe dizilerin çok fazla izlendiği Güney Afrika’da bir sigorta şirketi, müşterilerini sadece WhatsApp üzerinden yayımlanan bir pembe diziyle arttırmaya çalışıyor.

sanlam-whatsapp-drama-series-Uk’shona-Kwelanga

Cenaze masraflarını  kapsayan bir sigorta paketini satmak için çok ilginç bir yola başvuran sigorta şirketi, firma müşterilerini WhatsApp üzerinden yayımlanacak diziyi izlemek için gruplara davet etti ve katılım beklentilerin çok üzerinde gerçekleşti. WhatsApp bir grup üzerinde sadece 256 kişiyle sınırlı olduğu için diziyi seyretmek için üye olan 9000 kişi onlarca gruba dağılarak diziyi izleme şansı buldu. Diziyi hazırlayan reklam ajansının verilerine göre, dizi en az 30 milyon kişi tarafından izlendi. Dizinin yayımlandığı WhatsApp grupları yoruma kapalı şekilde kurularak, grup içinde gereksiz mesaj trafiği kurulması da engellendi.

WhatsApp üzerinden yayımlanan ilk dizi UK’shona Kwelanga’nın hikayesine gelince, Güney Afrikalı bir ailede, aile üyelerinden birinin ölümünün ardından yaşananları ve cenaze törenini anlatıyor.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.