Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hollywood’da yeni cinsel taciz skandalı: Amazon Stüdyoları, üst düzey yöneticisi Roy Price’ı kovdu

Ünlü yapımcı Harvey Weinstein’in cinsel tacizle suçlanarak kendi şirketinden kovulması sonrası, ABD’deki eğlence sektörü yeni bir skandalla çalkalanıyor. Amazon Studios’un ve Amazon’un video departmanının başında bulunan Roy Price, hakkındaki cinsel taciz iddialarının ardından görevinden uzaklaştırıldı.

The Man in the High Castle dizisinin yapımcısı Isa Hackett verdiği bir röportajda Roy Price’ın 2015 yılında kendisini taciz ettiğini açıkladı. Hackett’ın anlattıklarına göre, Roy Price bir partiye gitmek üzere bindikleri bir takside Hackett’ı sözle taciz etmiş, partide de tavrını sürdürmüş.

                     roy-price

                                                                                            Roy Price

Isa Hackett, yapımcısı olduğu diziye konu olan The Man in the High Castle romanını yazan ABD’li ünlü bilim kurgu yazarı Philip K. Dick’in kızı.

Geçtiğimiz Perşembe günü New York Times’ın Harvery Weinstein’la ilgili cinsel taciz suçlamalarına ilişkin yaptığı haberden sonra, kadınlar sektördeki tacizlerle ilgili konuşmaya başladı. Şimdiye kadar, aralarında Angelina Jolie ve Gwyneth Paltrow da bulunan 32 kadın Harvey Weinstein’ı cinsel tacizle suçladı. Isa Hackett’ın açıklaması ise, Weinstein tarafından tecavüze uğradığını duyuran aktris Rose McGowan’ın, Amazon’un CEO’sunu açıklamalarını umursamamakla suçlaması sonrası geldi.

hackett

       Isa Dick Hackett

Isa Hackett, yaşadığı cinsel tacizi anlattığı röportajda, Harvey Weinstein’ın yaptıklarının kadınlar tarafından ifşa edilmesinden etkilenerek konuşmaya karar verdiğini söyledi. “Bence kadınlar birbirlerine ilham veriyor. Ben, benden daha cesur davranarak ortaya çıkan kadınlardan ilham aldım. Umuyorum ki birbirimizi etkilemeye devam edeceğiz ve nihayetinde bir değişim yaratacağız”.

2188

                 Rose McGowan

Hackett’ın ses getiren açıklamalarından sonra, Amazon’un temsilcisi, Roy Price’ın görevinden acilen uzaklaştırıldığını ve Weinstein’la olan projeleri için de başka seçenekler arandığını duyurdu.

Tacizle suçlanan Roy Price, Harvard Üniversitesi mezunu, 70’ler ve 80’lerde Universal Pictures’ı yöneten Frank Price’ın oğlu. Roy Price’ın dedesi Roy Huggins ise, “The Fugitive” ve “Maverick” gibi efsane televizyon dizilerinin yaratıcısı.

Avukatının açıklamalarına göre Isa Hackett, Amazon’a veya Price’a karşı hukuki bir adım atmayı düşünmüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.