Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amedspor taraftarı: “20 milyonluk İstanbul’un güvenliğini sağlayanlar, Amedspor’un güvenliğini sağlayamıyor”

Haftasonu oynanan Sarıyer-Amedspor maçında Sarıyer futbolcuları Amedsporlu Deniz Naki, Zülküf Özer ve teknik heyete saldırırken, taraftarlar da Amedspor oyuncularına yönelik ırkçı tezahüratlarda bulundu. Amedspor taraftarı Bilal Akyol ise sorunun kaynağının deplasman yasağı olduğunu belirtti ve “20 milyonluk İstanbul’un güvenliğini sağlayanlar, Amedspor’un güvenliğini sağlayamıyor” dedi. 

2. Lig Kırmızı Grup’ta Sarıyer – Amedspor arasında oynanan 9. hafta maçında Sarıyer taraftarları, Amedsporlu futbolculara yönelik ırkçı tezahüratlarda bulundu. Karşılaşma 1-0 sona ererken karşılaşmaya oynanan oyundan çok yapılan saldırı damgavurdu. Sarıyer taraftarları maç boyunca bozkurt işareti yaptı.

Saldırıyla ilgili Amedspor taraftarı Bilal Akyol “2-3 yıldır her maçta uğradığımız saldırılar bunlar. Deplasman yasağı getirip takımı lince uğratıyorlar. 20 milyonluk İstanbul’un emniyetini, güvenliğini sağlayan valilik ve emniyet 1000 Amedspor taraftarının güvenliğini sağlayamıyor. Deplasman yasağını da güvenlik gerekçesiyle getiriyorlar ve bu 33. maç” dedi.

Ayrıca Amedspor taraftarlarının yargılandığı “Çocuklar ölmesin maça gelsin” pankartıyla ilgili süren davanın duruşması yarın Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

 Saldırının görüntüleri:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.