Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

25 yıl önce embriyo halinde dondurulan “kar bebek” Emma, sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi

25 yaşındaki ABD’li bir kadın, kendisinin doğduğu yıl olan 1992’de dondurulan bir embriyo yardımıyla hamile kaldı ve bebeğini sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdi.

 

ABD’nin Tennessee eyaletinde yaşayan 25 yaşındaki Tina Gibson, 25 Kasım’da sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Sıradan gibi görünen bu doğumu dünya gündemine taşıyan ise, Gibson’ın doğurduğu ve Emma ismi verilen bebeğin, embriyo halinde 14 Ekim 1992’de dondurulmuş olmasıydı. Annesinin doğduğu yıl dondurulan ve dondurulduktan 25 yıl sonra, sağlıklı olarak dünyaya getirilen, 3 kilo ağırlığında ve 50 santimetre uzunluğundaki “Emma”, daha önceki 20 yıllık rekoru da kırmış oldu. Tina ve Benjamin Gibson çifti, çocuk sahibi olmak için Ulusal Embriyo Bağış Merkezi’ne (NEDC) başvurmuş ve rahime embriyo konulması işlemi bu yılın mart ayında gerçekleştirilmişti.

Tedavinin ardından sağlıklı bir bebek sahibi olan Gibson çifti, tedavide kullanılacak embriyonun 1992’de dondurulduğu kendilerine söylendiğinde “çok şaşırdıklarını” söyledi.

CNN’e konuşan anne Tina Gibson, doğurduğu bebeğin embriyo olarak üretildiği haliyle aynı yıl dünyaya geldiğini hatırlatarak; “ben ve bebeğim iyi bir arkadaş olabilirdik” dedi. Kendisi için dünya rekoru kırıp kırmamanın önemli olmadığını söyleyen anne Gibson, “sadece anne olmak istemiştim, hepsi bu. Emma’nın doğumu bana çok güzel bir Noel hediyesi oldu” şeklinde konuştu.

CNN’in haberine göre; Emma’nın biyolojik babasının kimliği gizli tutuluyor ve aynı kişiden sperm alınarak dondurulan üç farklı embriyo daha bulunuyor. Buzlu bir süspansiyon içerisinde dondurulmuş halde tutulan bu “potansiyel insanlar”a “kar bebekler” deniliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.