Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça 324 gün süren açlık grevini sonlandırdı

KHK ile işlerine son verildikten sonra açlık grevine başlayan ve 324 gün boyunca devam eden eğitimciler Nuriye Gülmen ile Semih Özakça, açlık grevlerine son verdiklerini duyurdu. Gülmen ve Özakça, işe iade ile ilgili yargı yoluna gideceklerini ifade etti.

Gülmen ve Özakça, işlerine iade edilmek için OHAL İnceleme Komisyonu’na başvurmuştu. Aylardır kararı beklenen OHAL Komisyonu işe dönüş talebine ilişkin red kararını dün akşam Gülmen ve Özakça’ya iletti.

Gülmen ve Özakça, komisyonun kararını duyurmak ve açlık grevinin devam durumuyla ilgili kararlarını açıklamak için bugün doktorları ve avukatlarıyla beraber saat 13.00’da basın toplantısı düzenledi. Basın açıklamasında işe iade taleplerinin OHAL komisyonu tarafından reddedildiğini duyuran Gülmen, açlık grevini son verdiklerini ve yargı yoluna başvuracaklarını açıkladı.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.