Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kıyafet deposu dolup taşan Ulusal Hollanda Operası, 4000 kostümü satışa çıkardı

Kıyafet deposu dolup taşan Amsterdam şehrindeki Ulusal Hollanda Operası, cumartesi günü 4000 kostümü halka satışa çıkardı. Mumyadan kurbağaya, ilginç şekilli koro kıyafetlerinden fantastik kostümlere geniş bir seçenek var.

Opera için tasarlanan kıyafetlere sahip olma fikri büyük rağbet gördü. İnternet üzerinden satışa çıkarılan 2 bin bilet 37 dakika içinde tükendi. Cumartesi günü insanlar Opera binasına akın etti.

Operanın makyaj ve kostüm departmanı yöneticisi Robby Duiveman, bütün kostümleri elden çıkarmadıklarını, örneğin 40 kişilik koronun 10 kostümünü sakladıklarını, ünlü bir şarkıcıya ait, özel bir materyale sahip ya da  dünya prömiyerinde kullanılmış kostümleri arşiv için tuttuklarını söyledi. Arşivimizi oluştururken bir şekilde bazılarıyla da vedalaşmamız lazım diye ekledi.

Klasik prodüksiyonların yanı sıra postmodern prodüksiyonlar sanatçı Anish Kapoor ve yönetmen Peter Sellers gibi isimlerle de ortak çalışmalar yürüten Ulusal Hollanda Operası’nın kendi bünyesinde her yıl yüzlerce kostüm üreten bir departman yer alıyor.

New York Times’ın satışa sunulan kostümler arasında yaptığı seçkiye göz atabilirsiniz.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.