Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pasifik Okyanusu’nun ortasında, eğlence gemisinde şiddet ve dehşet anları

Pasifik Okyanusu’nun güneyinde Avustralya ve Yeni Zelanda açıklarındaki cennet gibi adalar arasında gemiyle yolculuk kimbilir ne keyiflidir. Ama tabiî gemide her şey yolunda gittiği sürece… Arbede olur, olaylar kontrolden çıkar, gemideki güvenlik görevlileri de önlerine çıkanı yumruklamaya başlarsa, okyanusun ortasındaki bu kargaşada ne yaparsınız? Ünlü bir gemiyle gezi şirketinin müşterileri, Washington Post gazetesindeki haberden özetle aktardıklarımız anlatıyor başlarına geleni. Yolculuk sırasında çekilmiş bir de video görüntüsü var ilişikte: Yolcular güvenlik görevlileri saç saça başbaşa derken tekme tokat giriyorlar birbirlerine…

Kalabalık ailenin yaptıkları

Carnival Legend 2000 kişiden fazla yolcu taşıyabilen lüks bir eğlence ve gezinti gemisi. Geçen hafta Avustralya’nın Melbourne kentinden başlayıp Fransa’ya ait Yeni Kaledonya kıyılarında 10 gün dolaştıktan sonra tekrar Melbourne’da son bulacak yolculuk bakın nasıl zehir olmuş herkese: Yolculardan bazıları 20’den fazla kişiden oluşan bir ailenin, havuza tükürmek, sigara içilen alanda çığlıklar atmak, sağa sola sataşmak ve şikayet etmeye kalkanı sesini çıkardığına pişman etmek gibi saldırgan tavırlarla, daha ilk günden ortamı germeye başladığını anlatıyor.
3AW adlı radyonun yayınına katılan Kellie Peterson, “gemiye bindikleri andan itibaren olay çıkarmak için adeta bahane arıyorlardı. Hatta bize yan baktın diye 16 yaşında bir delikanlının, üzerine yürüdüler” diye anlatıyor. Bir başka yolcu ise ilk kavganın birinin bir başkasının parmak arası sandaletine basması üzerine, özür dilemiş olmasına rağmen sandalet sahibinin öfkesinin dinmemesiyle çıktığını söylüyor.
Yolcuların bazıları “sürekli korku hali” diye tasvir ediyorlar deneyimlerini. Peterson güvenlik görevlilerinin kendisine, eşine ve beraberlerindeki üç çocuklarına güverteye asla yalnız çıkmamalarını salık verdiğini söylüyor. Yolculardan Lisa Bolitho ve oğlu da çareyi kapısını kilitledikleri kamaralarından hiç çıkmamakta bulmuşlar: “Çocuklarımızın korktuğunu söyleyip şikayetçi olduk ama Kaptan ‘ne yapmamı istiyorsunuz, denize mi atayım hepsini?’ dedi, çıktı işin içinden.”

Karakolda bitti

Denizde sürekli gerginlikle ve “korku” ile geçen birkaç günün sonunda, Cuma sabahı havuz kıyısında işler iyice çığrından çıkmış. Kaydedilen görüntüler de işte bu 45 dakika süren şiddet dolu kargaşa haline ait: Yolcular arasındaki itişmeye, belli bir aşamada güvenlik görevlilerinin de yumruk ve tekmelerle katıldığı görülüyor.

Sonrasında kavgaya katılan yolculardan bazıları kamaralarına kitlenmiş, video çekenlerden bazılarının telefonları kayıtları, silmek üzere zorla alınmış. Bu arada gemi de Eden limanına yanaşmış ve polis gelip “kavgacı aile” mensubu 23 yolcuyu alıp götürmüş.

Nihayet 10 günün sonunda Cumartesi günü gemi Melbourne’e varınca, yolcular adeta koşa koşa gemiyi terk ederken, Carnival şirketi “gemiden polis eşliğinde tahliye edilen yolcuların uygunsuz davranışlarından ötürü üzüntü” ifade ederek, bir “iyi niyet jesti” olarak ellerine bir sonraki gezi için yüzde 25 indirim kuponu tutuşturmuş.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.