Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antarktika’da daha önce varlığı bilinmeyen dev bir penguen kolonisi bulundu

Antarktika’da buzulların erimesi ve penguenlerin yaşam alanlarının azalması üzerine araştırma yapan bilim insanları bu güne kadar fark edilmemiş dev bir penguen kolonisi keşfetti.

Küresel iklim değişikliği ve buzulların hızla erimesi sebebiyle soylarının azaldığı sanılan penguen nüfusunun aslında arttığı ortaya çıktı. Uydu aracılığı ile penguenleri gözlemleyen bilim insanları Antarktika’da Danger adası çevresinde bugüne kadar gözden kaçmış yaklaşık 1,5 milyon penguenlik bir koloni keşfettiler.

Minnesota Üniversitesi’nden bilim insanlarının uydu görüntüleri ile yaptıkları sayıma göre penguen nüfusu 20 yıl öncesine göre 1.1 milyon çift artarak 4 milyon çifte yaklaşmış.

Ekran Resmi 2018-03-05 13_Fotor

Antarktika çevresinde küresel iklim değişikliği sonucu 8 penguen kolonisi yok olmuştu ve bu sebeble penguen nüfusunun tehlike altında olduğu düşünülüyordu. Yapılan çalışma penguen kolonilerinin yer değiştirerek çoğaldığını ortaya koydu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.