Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ünlü İslamcı düşünür Tariq Ramadan Fransa’da üçüncü kez tecavüzle suçlanıyor

Ünlü İslamcı düşünür Tariq Ramadan hakkında 40 yaşlarında başka bir kadın daha cinsel saldırı suçlamasında bulundu. Adını vermek istemeyen Fransız Müslüman kadın 2013 ve 2014 yılları arasında Tarık Ramadan tarafından Fransa, Brüksel ve Londra’da cinsel saldırıya uğradığını belirtti.

Şikayeti yapan kadın, bu cinsel saldırıların ve tehditlerin Tariq Ramadan’ın çokça bilinen ve takip edilen konferansları aracılığıyla gittiği otellerde olduğunu ifade etti.

Tariq Ramadan geçtiğimiz yıl Ekim ayında iki ayrı kadın tarafından tecavüzle suçlanmıştı. Fransız yargısı şubat ayında başlattığı davada Tariq Ramadan’ı kaçma şüphesi, mağdurlara baskı yapma ve tekrar bir cinsel saldırı girişiminde bulunma ihtimalinden ötürü hapise atmıştı.

Tariq Ramadan Müslüman Kardeşler’in kurucusu Hasan el Benna’nın torunu. Bu yüzden bazı kesimlerde bu dava ve bu haberler “çifte standart” olarak ve hatta bir tür “komplo” olarak değerlendiriliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.