Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yenilikçi İslamcı düşünür Tariq Ramadan tecavüz suçlamasıyla Paris’te gözaltına alındı

Yenilikçi İslamcı görüşleriyle Batı entelektüel çevrelerinde popüler olan Tariq Ramadan, Fransa’nın başkenti Paris’te hakkında açılan soruşturma kapsamında tecavüz ve şiddet suçlamalarından gözaltına alındı. İddiaları kesin dille reddeden Tariq Ramadan hakkında tecavüz suçlaması bulunan iki ayrı dava bulunuyor. 20 Ekim 2017 günü Henda Ayari adlı Fransız yazar ve aktivist, Ramadan’ın, 2012 yılında, bir otel odasında kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla Rouen kentinde savcılığa başvurmuştu. Christelle adını kullanan, ancak gerçek kimliğini açıklamayan 42 yaşındaki bir kadın da Ramadan’ın yine bir otel odasında kendisine tecavüz ettiğini ileri sürerek Paris’te suç duyurusunda bulunmuştu.

İsviçre doğumlu ve bu ülkenin vatandaşı olan 55 yaşındaki Ramadan, Müslüman Kardeşler’in kurucusu Hasan el Benna’nın torunu. Bir süredir İngiltere Oxford Üniversitesi’nde çağdaş İslam incelemeleri dersi veriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.