Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ünlü yenilikçi İslamcı düşünür Tariq Ramadan’a ikinci kez tecavüz suçlaması

Yenilikçi İslamcı görüşleriyle Batı entelektüel çevrelerinde popüler olan Tariq Ramadan hakkında ikinci kez tecavüz suçlamasıyla dava açıldı. 20 Ekim 2017 günü Henda Ayari adlı Fransız yazar ve aktivist, Ramadan’ın, 2012 yılında, bir otel odasında kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla Rouen kentinde savcılığa başvurmuştu.
Ramadan’ın vekalet verdiği ünlü avukat Yassine Bouzrou ise yaptığı yazılı açıklamada Ayari’nin iddiasını “ağır iftira” olarak tanımlamış ve hakkında 23 Ekim Pazartesi günü karşı dava açacaklarını söylemişti.
Bu olaydan yaklaşık bir hafta sonra, Christelle adını kullanan, ancak gerçek kimliğini açıklamayan 42 yaşındaki bir kadın, avukatı Eric Morain aracılığıyla, Ramadan’ın yine bir otel odasında kendisine tecavüz ettiğini ileri sürerek Paris’te suç duyurusunda bulundu.

“Şiddet uygulayıp tecavüz etti”

Sonradan İslam’ı seçmiş olan Christelle, Ramadan ile sosyal medya üzerinden temas kurduğunu, kendisine dini konularda danıştığını, daha sonra Ramadan ile bir konferans için geldiği sırada otelinin lobisinde buluştuklarını söyledi. Christelle şikayetinde, daha sonra odasına çıktıkları Ramadan’ın kendisine şiddet uygulayıp tecavüz ettiğini ileri sürdü. Christelle, tecavüzün ardından depresyona girdiğini, evinden ayrıldığını ve aşırı dozda ilaç içerek intihar etmeye kalktığını da ekledi.

Oxford: “İddiaları çok ciddiye alıyoruz”

İsviçre doğumlu ve bu ülkenin vatandaşı olan 55 yaşındaki Ramadan, Müslüman Kardeşler’in kurucusu Hasan el Benna’nın torunu. Bir süredir İngiltere Oxford Üniversitesi’nde çağdaş İslam incelemeleri dersi veriyor. Oxford Üniversitesi’nden yapılan bir açıklamada “İddiaları olağanüstü bir ciddiyetle değerlendiriyoruz. Şimdilik daha fazla açıklama yapmak istemiyoruz” denildi. Ramadan’ın Salı günü Londra Kraliyet Koleji’nde katılacağı bir faaliyet iptal edildi.
Öte yandan Ramadan bugün Kopenhag’ta “Batı’da, özellikle Avrupa’da Müslüman sorumluluğu ve Avrupalı Müslüman’ın anlamı” başlıklı bir konferans verdi.
Etkinliği düzenleyen VAZÏR adlı kurumun müdürü Mazdak Mohammadi Louyeh, iddiaları ciddiye aldıklarını fakat şu aşamada Ramadan’ı, “aksi kanıtlanana kadar masum” kabul ettiklerini söyledi.

Fransa Müslüman Konseyi: “Şu anda bu konu hakkında konuşmaya gerek yok”

Konuyla ilgili olarak Le Monde gazetesine konuşan Fransa Müslüman Konseyi (CFCM) Başkanı Ahmet Oğraş, “bu olayın ne Fransa’daki Müslümanlar ne de Fransızlar için bir öncelik olduğunu” ve “şu an bu konu hakkında konuşmaya gerek olmadığını” söyledi ve ekledi: “Adli açıdan daha ciddi bir durum olup olmadığını göreceğiz.”

Ramadan: “Bir iftira kampanyasının hedefi haline getirildim”

Tariq Ramadan ise dün Facebook sayfasından yaptığı açıklamayla iddialara yanıt verdi. Ramadan, “Birkaç gündür her zamanki düşmanlarımı bir araya getiren açık bir iftira kampanyasının hedefi haline getirildim. Düşmanlarım bir yalan makinasını çalıştırdı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.