Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tariq Ramadan adli kontrol şartıyla serbest bırakılıyor

İki kadına tecavüz ettiği iddiasıyla Fransa’da yargılandığı dava kapsamında cezaevinde tutulan İslamcı düşünür Tariq Ramadan, 9.5 ay sonra özgürlüğüne kavuşuyor. Dün BMFTV’ye konuşan avukatı Emmanuel Marsigny, Paris İstinaf Mahkemesi’nin Ramadan’ı adli kontrol şartıyla serbest bırakacağını açıkladı.

56 yaşındaki İsviçre vatandaşı Ramadan, 2 Şubat’tan bu yana saldırganlık suçlamasıyla gözetim altında tutuluyordu. Serbest kalmak için 300 bin euro tutarında kefaret ödeyecek olan Ramadan’ın ayrıca, İsviçre pasaportunu yeniletmesi gerekecek. Fransa’yı terk etmesi ve şikayetçilerle iletişime geçmesi yasak olan Ramadan ayrıca, haftada bir kere karakola gidip imza verecek.

Ramadan’ın kefaret ödenmediği için henüz serbest kalamadığını belirten Avukat Marsigny, “Müvekkilimin sağlığı hapishane koşulları dolayısıyla bozulmuştu. Tariq Ramadan sakatlanmıştı ve bunun geri dönüşünün olup olmayacağını bilmiyoruz” dedi.

“Fransa’da kalıp masumiyetimi ve itibarımı savunacağım”

Kararın ardından Ramadan, dün hücresinden katıldığı bir yayında “Nereye kaçacağım? Her şey masumiyetimi kanıtlarken hele… Fransa’da kalacak, itibarımı ve masumiyetimi savunacağım” diye konuştu.

Cezaevinde bulunduğu süre içinde avukatları, Ramadan için dört kez tahliye başvurusunda bulunmuş, en sonuncusu geçen hafta yapılan dört talep de reddedilmişti.

İtiraf etti, davanın seyri değişti

Henda Ayari ve “Christelle” rumuzlu iki kadın tarafından 2017’nin Ekim ayında açılan davada Ramadan, geçen ekim ayına kadar kadınlarla cinsel ilişkiye girmediğini savunmuştu. Bir yılın sonunda davacılarla rızaya dayalı cinsel ilişki yaşadığını itiraf eden Ramadan’ın avukatı tarafından ortaya çıkarılan telefon mesajlaşmaları, davanın seyrini tamamen değiştirmişti.

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.