ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki SLAC Ulusal Hızlandırıcı Laboratuvarı, Yunan bilim insanı Galen’in 6. yüzyıldan bir el yazmasını buldu. Galen’in yazdıkları parşömenden kazınmıştı ve üzerinde dini bir metin vardı.
Yunan doktor Galen’ın el yazması metnini ortaya çıkarmak için farklı disiplinlerden uluslararası bir ekip çalıştı. X-ray kullanılarak ortaya çıkarılan metin 6. yüzyılda yazıldıktan sonra kazınmıştı ve parşömenin üzerine 11. yüzyılda dini bir metin yazılmıştı.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
Antik tıp tarihinde Hipokrat’tan sonra gelen bilim insanı olarak anılan Galen’in çalışmalarının çoğu ne yazık ki kayıp durumda.