Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Daryush Shayegan’dan seçmeler (3): “Maneviyat, fikir olmayan, ideoloji olmayan her şeydedir”

22 Mart Perşembe günü Tahran’da 83 yaşında hayatını kaybeden ve 27 Mart Salı günü yine Tahran’da defnedilen İranlı büyük düşünür Daryush Shayegan’dan bir alıntı:
“(…) maneviyat, bir din değiştirme, bir inanç ya da kanaat sorunu değildir; dünyada olma tarzıdır. En belirsiz ve en basit hareketlerimizde yansıması görülür: yürüme ve yemek yeme tarzımızda; diğer insanlara açık olmamızda; zaman, iktidar, kader ve sessizlik karşısındaki tefekkür tarzımızda; kısacası fikir olmayan, ideoloji olmayan her şeydedir; özellikle de ikbal avcılarının hevesli döndürme çabaları ve yeni dönmelerin işgüzarlığından fersah fersah uzaktadır.”
(Daryush Shayegan, Yaralı Bilinç, s. 90, 2014 baskısı)

yaralı bilinç

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.