Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kopan saadet zincirlerinde son halka: Birlik Beraberlik Tarım

Çiftlik Bank benzeri piramit satış yöntemi bir yapılanmayla dolandırıcılık iddialarına bir yenisi daha eklendi. “Birlik Beraberlik Tarım Hayvancılık İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi” hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, şirket sahibi Serkan Erden ve babası Enser Erden gözaltına alındı.

 17

Polis ekipleri şirketin mağdur ettiği insan sayısını araştırmaya devam ederken şirket, üyelerinden topladığı miktarı Facebook hesabından 2 milyon lira olarak duyurdu.

 1

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, ‘piramit satış yöntemi’ sistemiyle çalışan 65 şirket hakkında inceleme başlatmıştı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, söz konusu 65 şirketin 31’i hakkında incelemenin tamamlandığını, 34’ü hakkında ise incelemenin devam ettiğini açıklamıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı şirket hakkında soruşturma başlattı. Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şirket sahibi Serkan Erden’i şirketin Şişli Mecidiyeköy’deki merkezinde, Serkan Erden’in babası Enser Erden’i ise şirketin Konya Çumra ilçesinde bulunan çiftliğinde gözaltına aldı. Polis ayrıca, şirkete ait dijital verilere de el koydu. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.

 2

Şirket sahibi Serkan Erden’in 21 Mart tarihinde yaptığı açıklamada, şirketinin ponzi ve saadet zinciriyle hiçbir alakası olmadığını belirtirken, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın incelemesi sebebiyle yatırımcı kabul edemediklerini belirtti.

 3 (1)

Serkan Erden’in, şirketin inandırıcılığını arttırmak için Birlik Beraberlik Tarım’ın Facebook hesabından paylaştığı belgeler dikkat çekti.

7

8 6

Şirketin internet sitesinde, sisteminin nasıl çalıştığına ve hiyerarşik yapısına dair detaylı bilgiler de yer alıyor.

14

11

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.