Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muharrem İnce seçim mitinglerine başlıyor

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Hacı Bayram Camii’nde cuma namazından sonra Birinci Meclis’te halka seslendi. Deniz Baykal’ı hastanede ziyaret edeceğini açıklayan İnce, daha sonra Yalova’da ailesini ziyaret edecek. İnce yarın Yalova’da gerçekleştireceği miting ile seçim çalışmalarına başlayacak.

Milletvekillerinin oy birliğiyle aldığı kararla cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenen İnce ve partililer, resmi açıklama için Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’na geçti.

Salonda partililere seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘‘Eski bir öğretmen, yeni bir politikacı. Gel bakalım Muharrem İnce’’ diyerek cumhurbaşkanı adayını ilan etti.

‘’Herkesin Cumhurbaşkanı olacağım’’

Kürsüye çıkan Muharrem İnce, ‘‘Herkesin cumhurbaşkanı olacağım, tarafsız cumhurbaşkanı olacağım’’ diyerek parti rozetini çıkarttı ve Türk bayrağı rozetini taktı.

İlk miting Yalova’da

Muharrem İnce adaylığının ilan edilmesinin ardından Hacı Bayram Camii’ne giderek cuma namazı kıldı. Cuma namazından çıktıktan sonra Birinci Meclis’e geçen İnce, burada vatandaşlara seslendi.

1

 İnce, ‘‘Bu memleketin Fizik öğretmeni olarak, gençlerin öğretmen abisi olarak bu milleti bir araya getirmeye geldim’’ dedi. Gençlere seslenen İnce, ‘‘Geçmişle bugünü kavga ettirenler bugünü kaybederler’’ dedi ve ekledi; ‘‘Ben geleceğimizi geri almak istiyorum.’’ Konuşmasının devamında Nazım Hikmet’ten alıntı yaparak kadınlara seslenen İnce, ‘‘Gençler ve kadınlar, sizinle beraber kazanacağız’’ dedi. Cumhurbaşkanı adayınız olarak 51 günlük seferberlik ilan ediyorum diyen İnce, ‘‘Ramazan ayında, gece 01.30’da mitinglerimiz olacak. Uyumak yok, yorulmak yok. Sloganımız belli; Mazeret yok, marifet var’’ dedi.

 İnce konuşmasının sonunda ‘‘ustam’’ dediği Deniz Baykal’ı hastanede ziyaret edeceğini açıkladı. Daha sonra Yalova’da annesini ve babasını ziyaret edeceğini açıklayan İnce, ilk mitingi 5 Mayıs’ta Yalova’da mitingleri başlatacağını ilan etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.