Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünya Kupası’nı kim alır? Büyük bankaların öngörüleri

Dünya Kupası heyecanı yarın başlıyor. Açılış maçı yarın saat 18.00’de ev sahibi Rusya ile Suudi Arabistan arasında oynanacak. 32 takımın yer aldığı turnuvanın şampiyonu 15 Temmuz’da oynanacak final maçıyla belirlenecek.

2010’da İspanya’nın zaferini tahmin eden “Ahtapot Paul”’ün ardından bu yılın kâhini kedi Achilles oldu. Stratejistler ve analizciler istatistiksel yeteneklerini şampiyonu tahmin etmek için kullandı. Dünyanın 4 büyük bankası yapay zeka, istatiksel modelleme, portfolyo teorisi ve ekonomik analiz kullanarak elde ettikleri sonuçları açıkladı.

UBS’nin tahmini Almanya

İsviçre bankası UBS’ye göre Almanya’nın şansı yüzde 24. Ardından Brezilya ve İspanya geliyor.

Goldman, Brezilya’dan şaşmıyor

Goldman Sachs’ın global makro araştırma ekibi yapay zeka algoritmalarını kullandı. Takım karakterine, bireysel ve takım performansına dayanan modellemelerini maç başına atılan gol sayısına uyarladılar. 2005’ten bu yana Dünya Kupası ve Avrupa Kupası maçlarını hesaba katarak Brezilya’yı favori gösterdiler. Ardından Almanya geliyor. Son 3 Dünya Kupası’nda da, Brezilya’yı favori gösteren Goldman her seferinde yanıldı.

ING, İspanya’ya şans tanıdı

Hollandalı banka ING, takımların pazar değerlerini ve son maç sonuçlarını hesaba katarak tahminde bulundu. Sonuçlara göre 1.16 milyar dolar değerindeki İspanya 1. Sırada, 1.03 milyar dolarla Fransa 2. Sırada yer alıyor.

Namuro’ya göre final Fransa ve İspanya arasında oynayacak

Japon bankası Namuro  ise Fransa, Brezilya ve İspanya’yı yarı finallerde görüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.