Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere’de Noviçok sinir gazına maruz kalan kadın öldü

İngiltere’de partneri ile birlikte Noviçok adlı sinir gazına maruz kalan Dawn Sturgess’in ölümünün ardından polis cinayet süphesiyle soruşturma başlattı. 44 yaşındaki üç çocuk annesi Sturgess ve partneri 45 yaşındaki Charlie Rowley, 30 Haziran’da Amesbury kasabasında zehirlenerek hastaneye kaldırılmıştı. Polis; çiftin, Rus eski çifte ajan Sergey Skripal ile kızı Yulya Skripal’in Mart ayı başında Salisbury’de zehirlenmesinde kullanılan şişe veya şırınga ile temas etmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Çiftin yaşadığı Amesbury kasabası Skripaller’in zehirlendiği Salisbury’e 13 kilometre uzakta. Noviçok gazının bulaştığı nesnelere başka insanların da temas etme olasılığına karşı Amesbury’de bazı yerlerin girişe kapatıldığı bildiriliyor.

İngiltere Skripaller’in zehirlenmesinden Moskova’yı sorumlu tutuyor. Sturgess ve Rowley çiftinin zehirlenmesi üzerine de İngiltere İçişleri Bakanı Sajid Javid, Rusya’yı, “İngiltere’yi zehir çöplüğü” olarak kullanmakla suçlamıştı.

hastane

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.