Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Korkut Boratav Türkiye ekonomisindeki sorunları Medyascope’a değerlendirdi

Prof. Korkut Boratav Türkiye ekonomisinde yaşanan son gelişmeleri Medyascope’a değerlendirdi. Boratav, Türkiye’nin yaşadığı ekonomik sorunların, ABD ile yasanan sorunlardan bağımsız oldugunu, onun sadece ilave bir problem olarak karşımıza çıktığını ifade etti. Türkiye’nin kırılgan ve riskli ülkelerden biri oldugunu, bu nedenle ekonomide sorunlar yaşadığını söyledi. Boratav, ekonomi meselesinin vatanperverlik, milli dava ya da ihanet seklinde tartışılmasının burokratlarin bağımsız hareket etmesini engelleyeceğini belirtip Merkez Bankasi’nin bağımsız kararlar alması gerektiğini belirtti. Ekonomiden sorumlu devlet bakanı Berat Albayrak’ın açıklamalarıyla  Cumhurbaşkanı Erdogan’in yaptığı açıklamalar arasında tutarsızlık oldugunu söyledi. Özgür Özdemir’in Korkut Boratav ile gerçekleştirdiği söyleşinin tamamını aşağıda dinleyebilirsiniz.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.