Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brezilya’da aşırı sağcı Cumhurbaşkanı adayı bıçaklandı: Ülkede tansiyon yüksek

Le Monde’da yayınlanan habere göre, Brezilya’da Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde kampanyasını sürdüren aşırı sağcı aday Jair Bolsonaro bıçaklandı. Brezilya’da 7 Ekim’de yapılacak seçimler öncesinde, anketlerde ilk sırada görünen Bolsonaro halk arasında destekçileriyle dolaşırken bir anda ortaya çıkan bir kişi tarafından karnından ağır bir şekilde yaralandı. Hastaneye kaldırılan Bolsonaro’nun durumunun stabil olduğu öğrenilirken, kamuoyu şok içerisinde.

Bolsonaro’nun kızı Flavio yaptığı ilk açıklamada babasının abartılmayacak bir yarası olduğunu belirtti. Ancak bir kaç saat sonra hastaneden yaptığı açıklamada “durumun ilk düşündüklerinden daha ağır olduğunu, babası hastaneye kaldırıldığında çok kan kaybettiğini ve tansiyonunun 10/3’e düştüğünü” ifade etti.

Bolsonaro, Liberal Sosyal Parti’nin adayı ve aşırı görüşleri ile biliniyor. Kadınlar ve homoseksüellere karşı tavrı, askeri diktatörlüğe ve işkence kullanımına verdiği destekten ötürü çokça eleştiriliyor. Ancak yapılan kamuoyu yoklamalarında % 22 ile en çok desteği olan aday olarak öne çıkıyor. En yakın rakibinin oy oranı ise % 12’lerde geziniyor. Bolsonaro’nun yakın çevresi ise saldırganın solcu olduğunu ifade etti. Öte yandan gözaltına alınan saldırgan ilk sorgusunda Tanrı’nın emirleri ile hareket ettiğini söyledi.

Saldırının ülkede hâli hazırda varolan kutuplaşmayı ve aşırı söylemleri daha da arttıracağı tahmin ediliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.