Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FETÖ soruşturmasında 110 asker hakkında gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli muvazzaf 110 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli 110 askerin örgütün mahrem imamlarıyla kontörlü telefonlar ile ankesörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştiklerinin tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, “Bu kapsamda 3 albay, 2 yarbay, 6 binbaşı, 3 yüzbaşı, 18 üsteğmen, 1 teğmen ve 77 astsubay olmak üzere 110 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilen şüphelilerin tamamı aktif görevdeyken, şüphelilerden 5’i pilot” denildi.

Şüphelilerin yakalanması için Ankara merkezli 16 ilde operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında şu ana kadar 85 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Zanlıların ifade işlemleri için Ankara‘ya getirileceği, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.