Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mısır’ın “en çok aranan teröristi”, Özel Kuvvetler eski subayı, El Kaideci Hişam Aşmavi Libya’da yakalandı

Libya’da ülkenin doğusunu büyük oranda kontrol eden Libya Ulusal Ordusu’na bağlı güçler, El Kaide güdümünde terör eylemleri yapmakla suçlanan Hişam Aşmavi isimli Mısırlı eski bir Özel Kuvvetler subayının, ülkenin kuzeyindeki Derne kentinde yakalandığını açıkladı. Mısır resmi haber ajansı MENA da, Mısır’ın “en çok aranan teröristi” Aşmavi’nin yakalandığı haberini doğrulandı.

Aşmavi’nin Libya Ulusal Ordusu tarafından yayımlanan fotoğrafı.

BBC’de yer alan habere göre Aşmavi, El Kaide’ye bağlı El Murabitun örgütünün liderliğini yapıyordu. El Murabitun örgütü, Eylül 2013’te Mısır’ın eski İçişleri Bakanı Tümgeneral Muhammed İbrahim’e yönelik suikast ile birlikte 22 polisin ölümüyle sonuçlanan El Farafra saldırısından sorumlu tutuluyor.

Mısır istihbaratına göre Aşmavi, son yıllarda Mısırlı eski subaylar arasından kendi grubuna adam kazandırma faaliyetleri gerçekleştiriyordu.

Mısır hükümeti pazartesi günü, yakın ilişkiler içinde olduğu Libya Ulusal Ordusu’ndan Aşmavi’nin iadesini istedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.