Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Kılıçdaroğlu: “Suudi Başkonsolosluğu’nu aramak için neden 5 gün beklediniz?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, şu soruları yöneltti: ”Erdoğan ‘Kısa bir süre içerisinde bütün makamlar haberdar oldu, hemen gereken tedbirler alındı’ diyor. Havaalanında kuş uçsa tespit edilecek bir noktaya gelindi. Kaşıkçı çıkmadı, nişanlısı herkese haber verdi. 5 Ekim’de, dünya medyası yazıyor içeride öldürüldü diye. Muhammed bin Selman, Bloomberg’e açıklama yapıyor: Başkonsolosluk’ta Türkiye’nin arama yapmasına izin verilebilir. Peki arama ne zaman oluyor? 10 gün sonra. Birinci soru: Neden 5 gün beklediniz, kim size talimat verdi?’’ dedi.

İstanbul’a gelen 15 kişilik Suudi ekibin Türkiye’den ayrılmasına izin verilmesini de eleştiren Kılıçdaroğlu, ‘‘Kaşıkçı’yı öldürmek amacıyla ekip geliyor, konsolosluğa yerleştiriliyor. Öldürülüyor. Dünya medyasına yansıyor. Ne oluyor arkasından? Öldürenlerin tamamı, elini kolunu sallayarak Türkiye’den ayrılıyor. 15 kişilik timden 13 kişi, 18:30 ve 22:45 saatlerinde kalkan özel jetlerle, 2 kişi ise tarifeli uçakla gitti deniyor. Katiller herkesin gözünün önünde, uçağa binerek Türkiye’den ayrılıyor’’ diye konuştu.

“Üniversiteler bilgi üretemez hale geldi”

Üniversitelerin içinde bulunduğu gündeme getiren Kılıçdaroğlu, ‘‘Tek adam rejiminde üniversiteler bilgi üretemez hale geldi. Devleti yönetenlerin yalan söylemeye hakları yoktur. Erdoğan 13 Ekim’de, ‘Türk üniversitelerinin tarihlerinin en güçlü, en özgür, en bağımsız dönemini yaşadığını biliyoruz’ diyor. Zaytung haberi değil bu. Erdoğan 19 Ekim’de ise ‘Türkiye’nin 500 üniversite arasında esamesi okunmuyor. Demek ki bir şeyleri ihmal ettik’ diyor. Beyefendi hâlâ kandırılıyorsunuz, farkında mısınız? Beyefendi seni PKK kandırdı, FETÖ kandırdı; yaptığın her şey yanlış’’ dedi.

Tutuklu siyasetçiler, gazeteciler ve iş insanlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, ‘‘Eren Erdem niye hapiste? Hem gazeteci hem eski milletvekili. Niye hapiste? Kaçabilirmiş. Dokunulmazlık kaldırılırken defalarca gitti geldi. Osman Kavala hangi gerekçeyle hapiste? İddianamesi yok. Trump’ın, Merkel’in mi araması lazım? Brunson telefon etsin bence. Sesini özlemişlerdir’’ dedi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.