Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

WP: CIA Direktörü Haspel, Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin ses kaydını Türkiye ziyaretinde dinledi

ABD’nin, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bulguları incelemek ve yetkililerle görüşmek üzere Türkiye’ye gönderdiği CIA Direktörü Gina Haspel’in, Suudi gazetecinin İstanbul’daki Suudi Arabistan başkonsolosluğunda öldürülmesine ilişkin var olduğu söylenen ses kaydını dinlediği ileri sürüldü. Washington Post gazetesinin, Haspel’in ziyaretinin detaylarını bilen yetkililere dayandırdığı habere göre, söz konusu ses kaydı, Riyad’ın cinayetten sorumlu tutulmasına olanak sağlayacak “inandırıcılıkta” bulunmuş.

Gazeteye görüş bildiren eski CIA yetkilisi Bruce Riedel, “Top artık Washington’da demektir. Medya ve Kongre, Haspel’e ses kaydında duyduklarını anlatması için baskı yapacaktır” dedi. Geçen pazartesi günü Türkiye’ye gelen Haspel’in, Kongre’den gelecek bilgilendirme talebini geri çevirmesinin güç olduğunu söyleyen Riedel, Haspel’in Kongre’nin istihbarat komisyonuna gizli bilgi vermesi halinde dahi, içeriğin mutlaka sızacağını da belirtti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.