Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rahip Brunson: “FETÖ koğuşuna konuldum, çok korktum”

Amerikalı rahip Andrew Brunson, tahliyesinin ardından ilk Türkçe röportajını VOA Türkçe’ye verdi. Eşi Norine Brunson’la birlikte kamera karşısına geçen Andrew Brunson, Türkiye deneyimlerini, tutuklanma ve tahliye sürecinde yaşadıklarını ve Türkiye’ye duyduğu özlemi anlattı, hakkındaki suçlamalara yanıt verdi.

Brunson, Fethullah Gülen yapılanmasına ait kişilerle daha önce hiçbir tanışıklığının olmadığını belirtirken ilk gözaltına alınma sürecini şöyle anlattı: “Şok olduk. Sınır dışı edilmek olabilir… Yani sonuçta biz misafir olarak Türkiye’de kalıyoruz. Devlet istediği zaman bizi gönderebilir. Bunu anlıyoruz. Şükrediyoruz 23 sene orada kalabildik, gerçekten şükrettik. O sürpriz oldu. Ama gözaltına alınmak, o büyük bir şok.”

“İddianameyi okuduğumda inanamadım, yani bu inanılmaz bir şey. 23 yıl polis beni takip ediyor. Hiçbir şey görmüyor. Birdenbire ben her şeyi yapmışım” diyen Brunson sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yanımızda IŞİD’çiler de vardı. Başka hücrelerde. O zaman yani korkunç bir yerdi. FETÖ koğuşuna konuldum; 8 kişilik koğuşta 20-22 kişiyle kaldım. Kendimi çok yalnız hissettim. İlk 6 ayda herhalde 21 kilo kadar verdim. Çok stres altındaydım. Çok korktum.”

Videonun tamamını VOA Türkçe’nin internet sitesinden izleyebilirsiniz. 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.