Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci Baki Şehirlioğlu hayatını kaybetti

Uzun süredir kanser tedavisi gören deneyimli gazeteci Baki Şehirlioğlu 72 yaşında hayatını kaybetti. Şehirlioğlu’nun cenazesi, 30 Ekim Salı günü Bodrum Gündoğan’da, öğle namazının ardından defnedilecek.

1946 yılında Çankırı’da doğan Baki Şehirlioğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nun ilk mezunları arasındaydı. Meslek hayatına 1968 yılında TRT’de muhabir olarak başlayan Şehirlioğlu, Anadolu Ajansı’nda Redaktör olarak görev yaptı. Atv, Star, CNN Türk televizyonlarının da Ankara temsilciliği görevinde bulunan Şehirlioğlu, 2018 yılında Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’nü aldı. Son yıllarda eşi Emel Şehirlioğlu’yla Bodrum’da yaşayan Şehirlioğlu, çok sayıda televizyon habercisi yetiştirdi.

Baki Şehirlioğlu’nu, eski çalışma arkadaşlarından Ferhat Boratav anlattı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.