Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yaptığı suç duyurusuyla soruşturma sürecini başlatan CHP’li Hüseyin Sağ ile Reza Zarrab hakkındaki yakalama kararını konuştuk

Reza Zarrab hakkında, Beykoz Kanlıca’da satın aldığı tarihi yalılarda, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na aykırı tadilat yaptırdığı iddiasıyla 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada yakalama kararı çıkarıldı.

Reza Zarrab’ın avukatı duruşmaya katılmazken mahkeme hakimi Seyda Kibar Yıldırım, Zarrab’ın tutuklu olmadığına dair yazılı basında haberler çıktığını belirterek, Zarrab’ın halen tutuklu olup olmadığının Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve New York Başkonsolosluğu’na sorulmasına karar verdi.

Diğer yandan Zarrab’ın Türkiye’ye giriş yapma ihtimaline karşı, ek savunmasının alınması için hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Yaptığı suç duyurusuyla soruşturmanın başlamasında etkili olan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Hüseyin Sağ ile konuştuk:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.