Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çocuklarına Adolf Hitler ismini veren İngiliz çift, aşırı sağcı Ulusal Eylem Örgütü’ne üyelikten suçlu bulundu

CNN’de yer alan habere göre, çocuklarına Nazi Almanyası lideri Adolf Hitler’in adını veren İngiliz çift, İngiltere’nin terör örgütleri listesinde bulunan aşırı sağcı Ulusal Eylem (National Action) Örgütü’ne üye olmaktan suçlu bulundu.

Birmingham’da görülen davanın bugünkü duruşmasında Adam Thomas (22) ve Claudia Patatas (38) , Ulusal Eylem Örgütü’ne üye olmaktan mahkûm edildi. İngiltere Basın Birliği haber ajansına göre mahkeme, çocuğa “Hitler” ismini veren çiftin ikinci isim olarak da “Adolf” ismini koyduğunu belirtti. Mahkemeye sunulan deliller arasında Thomas’ın oğlunu uyuturken Ku Klux Klan cübbesi giydiği ve çocuklarıyla birlikte gamalı haçlı bir bayrağın önünde poz verdikleri fotoğraflarının da olduğu belirtildi. İngiltere’de terör listesinde yer alan örgütlere üye olanların 10 yıla kadar hapsi istenebiliyor.

 

İngiltere’de terör örgütü listesine alınan ilk sağcı grup

Mahkemenin kararında, Ulusal Eylem üyelerinin birbirleriyle olan ilişkilerini gizlemek için çeşitli yöntemlere sahip oldukları ve ideolojilerini yaymak için düzenledikleri toplantılarda kapalı şifreli mesajlaşma platformlarını kullandıkları belirtildi. Yargılanma sürecinde, çiftin İşçi Partisi milletvekillerinden Jo Cox’un öldürülmesinden sonra, Ulusal Eylem’in cinayeti işleyen örgütle birlikte düzenlediği toplantılara katıldıkları da açığa çıktı.

Grup, Birleşik Krallık Parlamento Üyesi Amber Rudd tarafından “ırkçı, anti-semitik ve homofobik” olarak adlandırıldıktan sonra, Aralık 2016’da yasaklanmıştı.

Batı Midlands Polisi, web sitesinde yaptığı açıklamada, Ulusal Eylem’in tehlikeli ve iyi yapılandırılmış bir organizasyon olduğunu belirtti. Polis ayrıca, grubun amacının “neo-Nazi ideolojisini Birleşik Krallık’ta yaymak ve bir ırk savaşını kışkırtmak” olduğunu ifade etti. Haberde belirtildiğine göre, grup bu süreçten önce uzun yıllar hazırlandı. Patlayıcıların nasıl yapılacağını araştırdı. Web sitesinde grupla ilgili olarak “Batı Midlands boyunca şiddete ilham verecek, nefret ve korku yaratacaklardı” denildi.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.