Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zuckerberg: “George Soros’a saldırmak için Facebook’u kullandıklarını bilmiyordum”

The New York Times (NYT) yayınladığı haberde, Facebook’un George Soros ve Facebook karşıtı hareketleri, aktivistleri ve protestocuları antisemitik iddialarla itibarsızlaştırmak için bir danışmanlık şirketiyle işbirliği yaptığını iddia etmişti. 

The Guardian’da yayınlanan haberde ise, iddiaların ardından Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in dün akşam katıldığı bir konferansta gazetecilerin konuyla ilgili sorularına verdiği yanıtlar yer aldı. Yaşananlardan haberi olmadığını savunan Zuckerberg “Ben de dün NYT’nin haberinden öğrendim. Bunu öğrendiğimde, ekibimizle konuştum ve artık bu firma ile çalışmıyoruz” dedi. 

NYT’nin haberinde, Facebook’un çalıştığı Cumhuriyetçi Parti’ye yakınlığı ile bilinen danışmanlık şirketi Definers Public Affairs’in, özellikle George Soros ve Soros’un kurucusu olduğu vakıfların eleştirilerini engellemek ve itibarlarını zedelemek için lobi yaptığını iddia etmişti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.