Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pınar Demircan: “Japonya’nın yaptığı açıklama Sinop Nükleer Santral Projesi’nin bittiğinin göstergesidir”

Mitsubishi’nin, Türk-Japon ortaklığıyla yapılacak Sinop Nükleer Santral Projesi’nde artan inşaat maliyetleri sonucunda bir anlaşmaya varılamaması sebebiyle projeden çekilme sürecinde olduğu öğrenildi.

Japon Nikkei gazetesinin haberine göre, temmuz ayında santralin inşaat maliyetleri iki kat artarak 44 milyar dolara ulaştı. Türkiye ve Japonya arasında artan maliyetler sonucunda projenin geleceğine dair bir anlaşmaya varılamaması sebebiyle Mitsubishi’nin projeden çekilme sürecine girdiği öğrenildi. Mitsubishi’den üst düzey bir yetkili yaptığı açıklamada, nükleer santralden vazgeçilse bile Japon hükümetinin enerji sektöründe başka alanlarda Türkiye ile yatırım ve işbirliğine devam etmek arzusunda olduğunu söyledi.

Projenin yapılacağı alan-İnceburun (kaynak:yeşilgazete.org)

Yeşilgazete.org sitesinde Pınar Demircan imzasıyla çıkan haberde, santralin yapılacağı alanda zemin etütlerinin dört yıldır devam ettiği, dört yılda proje sebebiyle kesilen ağaç sayısının 650 bin olduğu ve yer lisansının dahi alınmamış olduğu bilgilerine yer verildi.

Konuyla ilgili Pınar Demircan ile bir söyleşi gerçekleştirdik:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.