Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FETÖ Operasyonu: 118 muvazzaf asker tutuklandı

FETÖ’nün TSK yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, cuma günü yapılan operasyonda gözaltına alınan 216 muvazzaf askerden 118’i tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, 4’ü albay, 5’i yarbay, 10’u binbaşı, 14’ü yüzbaşı, 51’i üsteğmen, 1’i teğmen, 115’i astsubay ve 19’u uzman çavuş olmak üzere toplam 219 muvazzaf asker hakkında 14 Aralık günü gözaltı kararı verildi. 

23 asker itirafçı oldu

İstanbul merkezli 45 farklı ilde yapılan operasyonda 191 asker gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 23’ü etkin pişmanlıktan yararlanarak örgüt ve mensupları hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulundukları için serbest bırakıldı.

Üç itirafçının beyanları eksik bulundu

İşlemleri tamamlanan ve yetersiz beyan veren üç itirafçının da aralarında olduğu 160 şüpheli dün tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliklerine sevk edildi. Şüphelilerden 118’i tutuklandı. 42’si ise mazeret durumları, etkin pişmanlıktan yaralanma ihtimalleri, örgütsel konumlarından bahisle ve haklarında bulundukları yere yakın emniyet birimine her daim çağrıldıklarında başvurmak şeklindeki adli kontrol hükümleri uygulanmak şartıyla serbest bırakıldı. 

Operasyon kapsamında firari 25 kişi ise aranıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.