Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tunus’ta zorlaşan ekonomik koşulları protesto için kendini yakan gazetecinin etkisi sürüyor

Tunuslu gazeteci Abdel Razzaq Zorqui geçen hafta kendini yakmış ve bunu yaparken de bir devrim başlatmak istediğini söylemişti. Zorqui’nin ölümünün ardından, uzun süredir yüksek enflasyon ve işsizlik ile mücadele eden Tunus’un en fakir şehirlerinden Kasserine’de sokak gösterileri patlak verdi.

32 yaşındaki gazeteci Zorqui, son yıllarda ekonomik durumun daha da kötüye gittiği Kasserine şehrinde yaşıyordu. Pazartesi akşamı işsizliği ve giderek kötüleşen ekonomik şartları protesto etmek için kendini yakan Zorqui, ölmeden önce yayınladığı videoda şu mesajı verdi: “Bugün geçinmek için hiçbir yol bulamayan Kasserine’in evlatları, devrim başlatmak için kendimi yakıyorum.”

Zorqui’nin ölümünün ardından başlayan sokak protestolarında göstericilerle polisler karşı karşıya geldi. Son olarak Tunus’un batısındaki Kasserine şehrinde valiliğin önünde toplanan göstericilerle polis arasında çatışma yaşandı. Polis, topluluğu dağıtmak için biber gazı kullandı. Olaylarda kaç kişinin yaralandığı ve gözaltına alındığı henüz bilinmiyor.

Tunuslu Gazeteciler Ulusal Sendikası, Kasserine bölgesinin geleceksizlik, umutsuzluk ve zorlaşan sosyal şartların vurduğu bir yer olduğunu ve meslektaşları Zorqui’nin bunu protesto ettiğini açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.