Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hava Kuvvetleri’nde FETÖ operasyonu: 60 gözaltı

Ankara’da düzenlenen FETÖ operasyonunda Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli 4’ü albay, 2’si yarbay, 5’i binbaşı olmak üzere toplam 60 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli şüphelilerin, FETÖ’nün mahrem imamlar ile örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı, ankesörlü ve kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri belirlendi. FETÖ terör örgütü ile irtibatları saptanan 4’ü albay, 2’si yarbay, 5’i binbaşı, 7’si yüzbaşı, 8’i üsteğmen, 3’ü teğmen, 31’i astsubay olmak üzere toplam 60 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi.

Şüphelilerden bazılarının gözaltına alındığı ve soruşturma kapsamında idari işlem uygulandığı öğrenildi. Gözaltı işlemleri Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde devam eden şüphelilerden 8’inin pilot olduğu bildirildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.