Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TSK’da FETÖ operasyonları: 74 asker gözaltına alındı, 50 asker ise aranıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki FETÖ yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada, 16 ilde 50 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. FETÖ’ye yönelik Adana merkezli başlatılan ve 20 ilde devam eden operasyonlarda 42’si muvazzaf 52 asker gözaltına alındı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’ye yönelik 18 ilde başlatılan operasyonlarda ise 16’sı muvazzaf 18 asker ve dört askeri öğrenci gözaltına alındı.

DHA’nın haberine göre, İstanbul merkezli FETÖ soruşturmasında gözaltı kararı verilen 50 kişi arasında bir albay, iki binbaşı, bir yüzbaşı, iki astsubay ve 44 askeri okul öğrencisi bulunuyor. Sabah saatlerinde başlayan operasyonlar devam ediyor.

Adana merkezli 20 ilde yürütülen operasyonlarda aralarında albay, yarbay, yüzbaşı rütbesindekilerin de bulunduğu 42’si muvazzaf 52 asker gözaltına alındı. Şüpheliler sağlık kontrolünden geçtirildikten sonra Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Bursa merkezli 18 ilde yürütülen operasyonda ise bir yüzbaşı, iki üsteğmen, bir teğmen ve 14 astsubay ile dört askeri okul öğrencisi olmak üzere toplam 22 kişi gözaltına alındı. Dört şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyonlar ise devam ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.