Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sudan’da ikinci ayına giren protestolarda onlarca kişi hayatını kaybetti

Sudan’da ekmek fiyatlarının artmasına tepki olarak başlayan protestolar ikinci ayında. BBC’nin haberine göre 1989’dan beri ülkeyi yöneten Ömer el Beşir’i hedef alan protestoları bastırmak için gerçek mermi kullanıldığı ve şimdiye kadar 40 kişinin hayatını kaybettiği iddia ediliyor.

Devlet Başkanı Ömer el Beşir ise protestolardan yabancı ajanları ve Darfurlu isyancıları sorumlu tutuyor. Yetkililer protestolarda 26 kişinin öldüğünü söylerken insan hakları grupları bu sayının 40’tan fazla olduğunu iddia ediyor.

Ömer el Beşir

Geçen pazar günü yüzlerce protestocu Omdurman şehrindeki parlamentoya yürümeye çalıştı. Polis, “Özgürlük, barış ve adalet” sloganlarıyla Başkan El Beşir’in istifasını talep eden kitleye biber gazı ile müdahale etti.

Aktivistlere göre, hükümet güçleri zaman zaman gerçek mermi kullandı ve protestocuları yerlerde sürükledi. Ayrıca, şimdiye dek gözaltına alınan protestocu sayısının yüzlere ulaştığı da iddialar arasında.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.