Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Venezüela: Trump muhalefet liderini ülkenin yeni devlet başkanı olarak tanıdı

The Guardian’da yer alan habere göre, Venezüela’da muhalefet lideri Juan Guaido kendisini geçiş döneminin devlet başkanı ilan etti. ABD Başkanı Donald Trump da bunu tanıdığını belirten bir açıklama yaptı. Ulusal Meclis Başkanı Guaido, Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun ülkeyi otoriterliğe ve ekonomik krize sürüklediğini söyledi. 35 yaşındaki Guaido sürpriz hamlesinin ülkeyi diktatörlükten kurtarmak ve anayasal düzeni yeniden tesis etmek için tek seçenek olduğunun altını çizdi. Guaido bu hamlesinin sonuçları olacağını, anayasal düzeni yeniden kurabilmek için tüm Venezüelalılar’ın rızasının olması gerektiğini ifade etti.

Bugün itibariyle başkent Caracas’ta binlerce insan sokakta. Polis kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullandı. Maduro ise henüz bir açıklama yapmadı.

ABD Başkanı Donald Trump ise muhalefetin kontrolündeki Ulusal Meclis için, “Venezüela halkının seçtiği gerçek ve meşru tek temsilci” dedi. Kanada, Brezilya ve Kolombiya da muhalefet lideri Guaido’yu destekleyen açıklamalar yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.