Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Üç Oscar sahibi Fransız besteci Michel Legrand 86 yaşında hayatını kaybetti

Jean-Luc Godard, Jacques Demy ve Agnès Varda gibi ünlü Fransız yönetmenlerin filmleri için müzikler hazırlamış, “En İyi Film Müziği” ve “En İyi Özgün Şarkı” dallarında Oscar ödülü kazanmış Fransız besteci ve piyanist Michel Legrand, 86 yaşında hayata veda etti.

Fransız müzisyen, “İkili Oyun” (The Thomas Crown Affair, 1968) filmi ile “En İyi Özgün Müzik” dalında ve “Yaz Günü” (Summer of ’42, 1971) ile “Yentl” (1983) filmleri ile “En İyi Özgün Şarkı” dalında Akademi Ödülü’ne layık görülmüştü. Ayrıca “Cherbourg Şemsiyeleri” (Les Parapluies de Cherbourg, 1964) gibi başka kült filmlerin müziklerini ve “The Windmills of Your Mind” gibi ünlü şarkıları da bestelemişti.

Her gün en az bir saat piyano başında çalışan besteci, 26 Ocak 2019 Cumartesi günü hayatını kaybetti.

Michel Legrand

Legrand’ın ölümü Fransa’yı ve dünyanın dört bir köşesindeki müzikseverleri hüzne boğdu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “yorulmaz dâhi”yi selamlarken, Legrand’ın eşine ve çocuklarına başsağlığı dileklerini iletti. Macron, “Başımızda dönüp duran ve sokaklarda işitilen eşsiz müziği hayatlarımızın soundtrack’i (film müziği) hâline gelmişti” dedi.

60 yıldan uzun kariyeri boyunca Frank Sinatra’dan Sting’e pek çok isimle çalışmış Legrand’ın Akademi Ödülleri yanında beş Grammy’si ve Cannes’da verilmiş iki ödülü daha bulunuyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.