Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdal Güven, beş yılı geride bırakan Diken’i anlattı: “Bizim yaptığımız türden gazeteciliğe ihtiyaç vardı”

Diken, beş yılı geride bıraktı. Genel Yayın Yönetmeni Erdal Güven, Diken’in geldiği noktayı ve yarattığı farkı Medyascope.tv’ye anlattı.

“Ana akım medyanın asli işlevini yerine getiremez durumda olduğu ortamda objektif haber alma hakkına katkıda bulunuyoruz” diyen Erdal Güven, kendilerini “muhalif yayın organı” olarak tanımlamadıklarını söyledi.

“Yaptığımız işi objektif, adil gazetecilik olarak tanımlasak da bugünkü koşullarda ‘muhalif yayın organı’ damgası yiyorsunuz, ‘muhalif haber sitesi’ olmanın getirdiği kısıtlar oluyor” diyen Güven, “tek kıstaslarının yaptıkları haberlerin doğru olması, insanları bilgilendirmeye yönelik olması, köşe yazarlarının da özgürce fikirlerini dile getirebilmesi” olduğunu belirtti.

Erdal Güven’le yaptığımız söyleşinin tamamı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.