Maduro: “ABD Venezüela’yı Vietnam’a dönüştürmek istiyor”

Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD’nin ülkesini Vietnam’a çevirmek istediğini söyledi. Maduro, ABD Başkanı Donald Trump’ı ve etrafındakileri kendisini devirmek ve Venezüela petrolüne el koymak için komplo kurmakla suçladı.

Maduro Facebook’ta yayınlanan dört dakikalık bir videoda “ABD’nin tıpkı Libya ve Irak’ta olduğu gibi, Venezüela petrolünde gözü var. Irak ve Libya’da kitle imha silahları bulunduğu iddiasıyla saldırıya geçti ancak bunu Venezüela’da yapamadı. Bunun yerine, ABD ülkedeki durumla ilgili sahte haberler üreterek müdahalenin altyapısını oluşturuyor” dedi.

“Latin Amerika’da bir Vietnam’a izin vermeyeceğiz ama yine de ABD müdahalede ısrarcı olursa Vietnam’dakinden daha ağır sonuçlarla karşılacaktır” diyen Maduro videoda ayrıca, ABD’nin Trump’tan çok daha büyük olduğunu belirtti ve ABD toplumunun Venezüela’ya saygı duymasını istedi.

Tüm bunlar yaşanırken muhalefetin sokak gösterileri bugün de devam etti. Cumartesi günü daha büyük gösterilerin planlandığı bilgisi de paylaşıldı.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.