Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şule Çet davasından izlenimler

Haber: Özgür Özdemir & Kurgu: Sahra Atila

29 Mayıs 2018 tarihinde Ankara’da bir iş merkezinin 20. katından şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule Çet’in ölümüyle ilgili dava Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand tutuklu olarak yargılanıyor. Sanıklar “cinayet”, “nitelikli cinsel saldırı” ve “hürriyeti tahdit” suçlarından 39 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı. Mahkeme salonunda Şule Çet’in ailesinin yanı sıra, HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, CHP İstanbul milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal ile çok sayıda avukat vardı.

Davayı izleyen milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, avukat Deniz Aksoy ve Halkevleri Kadın Sekreteri Nebiye Mertürk davaya dair izlenimlerini paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.