Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Wall Street Journal: “Nisan sonuna kadar tüm ABD askerlerinin Suriye’den çekilmesi planlanıyor”

Wall Street Journal’da çıkan bir habere göre, ABD’li yetkililer Başkan Trump’ın “Suriye’den çekilme” açıklamasının ardından yaşanan sürecin devam ettiğini aktarıyor. Gazeteye konuşan ABD’li yetkililer, Fırat’ın Doğusu’ndaki Kürt güçlerinin Ankara’nın olası bir harekatına karşı korunması için halihazırda adım atılmadığını söylüyor. 

Başkan Trump, Suriye’de IŞİD’in kontrolünde kalan son yerlerin de kısa süre içinde alınacağını açıklamıştı. 

ABD’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda yaklaşık 2 bin askeri bulunuyor. Askerler bölgede YPG’nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri ile işbirliği yapıyor. Ancak Ankara YPG’yi de tıpkı PKK gibi terör örgütü kabul ediyor. 

Wall Street Journal haberinde şu ifade yer alıyor: “Trump planlarında değişikliğe gitmezse, ABD askerlerinin nisan ayı bitene kadar Suriye’den çıkarılmaları hedefleniyor.” 

Üç senaryo

Haberde ismi kullanılmayan yetkiliye göre ABD askerlerinin Suriye’den çekilmesinin ardından yaşanabilecek üç senaryo var: İlki Türkiye ile uzlaşmaya varılması, ikincisi çekilme sürecinin yavaşlatılması, üçüncüsü herhangi bir uzlaşmaya varılmadan sürecin işletilmesi. 

Ancak yetkililerin aktardığına göre henüz Ankara ile bir uzlaşıya varılmış değil ve Washington’ı ziyaret eden Kürt yetkililere bizzat Trump tarafından sözlü güvence verilmiş durumda.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler