Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

76 ilde FETÖ operasyonu: 1112 kişiye gözaltı kararı

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, FETÖ örgütlenmesine yönelik Türkiye çapında büyük bir operasyon başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, 1112 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Operasyon 76 ili kapsıyor. Hedefte, 2010’da yapılan Polislikten Komiserliğe Geçiş Sınavı’nın sorularını çalmak ve almakla suçlanan kişiler var. İddiaya göre, FETÖ üyeleri yazılı sınav öncesinde sorulara erişti ve bunları dağıttı. Operasyon, soruların verildiği tespit edilen illerde eş zamanlı olarak yapılıyor.

Ankara’da da sınav sorularını alarak komiser yardımcısı olan 45 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilerek, 16 ilde operasyon başlatıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.