Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SP İstanbul adayı Necdet Gökçınar: “31 Mart’a zararın neresinden dönsek kârdır mantığıyla bakılmalı”

Saadet Partisi (SP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar, dün akşam Grand Cevahir Hotel’de akşam yemeğinde basın mensupları ile buluştu.

SP Beykoz, Küçükçekmece, Şişli ve Fatih ilçe belediye başkan adaylarının da hazır bulunduğu toplantıda açış konuşmasını SP İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim yaptı. Bu yerel seçimlerde ciddi bir değişim beklediklerini söyleyen Sevim, politik atmosferi 1989 yılında siyasal iktidardaki ANAP’ın ikinci parti konumuna düştüğü yerel seçim sürecine benzetti ve bu sürecin “AK Parti için bitişin başlangıcı” olacağını iddia etti.

Hiçbir ittifaka dahil olmadan her ilde ve ilçede aday gösterdiklerini belirten Sevim, “81 milyon milletimizle ittifak ederek seçime giriyoruz” dedi.

SP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necdet Gökçınar söze kendisini tanıtarak başladı. Milli Görüş’ü benimseyen partilerin hepsinde çeşitli görevlerde bulunduğunu belirten Gökçınar, belediye başkanlığı görevini üzerine bina etmeyi planladığı ilkeleri anlattı.

“Özgürlük insanlara oksijen gibi lazım olan bir kavram” diyen Gökçınar, adaletin sağlandığı yerde gerilim olmayacağı vurgusu yaptı.

Gökçınar, sevgi, kardeşlik, hoşgörü, adalet, refah, huzur ve saygınlık ilkelerinden oluşturulan şablonla İstanbul’un çözüm bekleyen sorunlarına el atacaklarını belirtti.

Toplumdaki ötekileştirme ve kutuplaştırma meselesine de değinen SP adayı, yerel yönetimde gerçekleştirilecek projelerde yerli üretimin kullanılacağını belirtti.

Gökçınar “Milli Görüş”ün İstanbul’da belediyecilikte yaptıklarını anlatarak “Kendime güvenmiyorum, elimdeki rehbere güveniyorum” dedi.

Vatandaşların yerel yönetimlerin yaptıkları ve yapamadıklarıyla direkt temas halinde oldukları için siyasal iktidarın yolunun yerel yönetimlerden geçtiğini belirten Gökçınar, 31 Mart’ın yerel seçimden öte bir anlamı olduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.