Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İç savaştan bu yana Esad’dan İran’a ilk ziyaret

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye İç Savaşı’nın başladığı 2011 yılından bu yana İran’a ilk ziyaretini gerçekleştirdi ve dün başkent Tahran’da İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ile görüştü. Bu aynı zamanda, Esad’ın savaş başladığından bu yana Rusya dışında bir ülkeye yaptığı ilk ziyaret.

Suriye ve İran devlet televizyonları ikiliyi yüzlerinde mütebessim bir ifadeyle kucaklaşırken gösterdi. Suriye televizyonu iki liderin “iki dost ülkenin ortak çıkarları için her seviyede işbirliğini sürdürecekleri konusunda” anlaştığını duyurdu.

Esad Hamaney ile


Suriye televizyonları, Esad’ın, Batılı güçler tarafından tırmandırılan şiddetin, İran ve Suriye’yi çıkarlarını savunmaktan alıkoyamayacağını söylediğini aktardı.

İran devlet televizyonu da Hamaney’in Esad’ı, İran, Suriye ve Hizbullah arasında ilişkileri güçlendiren bir kahraman olarak övdüğünü aktardı:

“İran İslam Cumhuriyeti Suriye hükümetine ve milletine yardım etmeyi, (İsrail karşısındaki) direniş hareketini desteklemek olarak görür ve bundan gurur duyar.”

Reuters’in haberine göre İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile de görüşen Esad, çatışmaların bitirilmesi konusunda Rusya, Türkiye ve İran’ın ortak çabaları hakkında bilgilendirildi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.