Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eren Erdem’e 4 yıl 2 ay hapis cezası


Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olduğu sırada 17-25 Aralık sürecinde ortaya çıkan ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan eski CHP İstanbul Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Erdem’in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Eren Erdem ve Onur Kala ile tutuksuz sanıklar Emre Erciş, Kutlu Esendemir, Turan Ababey ve avukatları katıldı.

Savcının mütalaasında kendisinin cezalandırılmasıyla ilgili tek gerekçenin “TUSKON’dan gelen Yusuf adlı kişi” olduğunu ama bu Yusuf’u, gizli tanık dahil kimsenin görmediğini söyleyen Eren Erdem, “Eğer ben bu dosyadan ceza alacaksam Yusuf’un gerekçelendirilmesi ve somutlaştırılması lazım. Kim bu Yusuf?” diye sordu.

Mahkeme Eren Erdem’i “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, “soruşturmanın gizliliğini ihlal” ve “gizli tanığın ifşası” suçlarından ise suçların yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle Erdem’in beraatını kararlaştırdı.

Davanın diğer sanıklarından, tutuksuz yargılanan gazeteci Kutlu Esendemir beraat ederken, bir diğer tutuksuz sanık Karşı Gazetesi sahibi Turan Ababey ise Erdem gibi 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırıldı.

Eren Erdem, 7 Ocak 2019 tarihindeki duruşmada mahkeme heyeti tarafından oy birliği ile tahliye edilmişti. Ancak savcının karara itirazı nedeni ile ertesi gün, bekletildiği jandarma karakolunda yeniden tutuklanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.