Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Galatasaray Üniversitesi’nin 2013’te yanan binasındaki restorasyon bitmek üzere

Galatasaray Üniversitesi’nin 2013’te yanan 147 yıllık binasındaki restorasyon bitmek üzere. Önceden İbrahim Tevfik Efendi Sahil Sarayı olarak bilinen ve 1992 yılında temeli atılan Üniversite’nin “sahil tarafındaki” bina, 22 Ocak 2013’te çıkan yangında büyük hasar almıştı. Binanın restorasyonu, altı yıl sonra nihayet tamamlanmak üzere.

2013’teki yangında ölen ya da yaralanan olmazken bina çok büyük hasar almıştı. Galatasaray Eğitim Vakfı’nın kaynaklarıyla 30 Mayıs 2016’da başlayan restorasyon iki yılı aşkın bir süre devam etti ve çatının tamamlanmasını dış cephenin restore edilmesi takip etti. Şimdi binanın içinde devam eden çalışmaların kısa sürede bitirileceği ifade ediliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.