Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şair ve yazar İsmet Özel kalp krizi geçirdi

Şair ve yazar İsmet Özel kalp krizi geçirdi. Özel’in durumunun stabil olduğu belirtiliyor.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Twitter hesabından Özel’in sağlık durumunu paylaştı.

İsmet Özel, geçirdiği kalp krizinin ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde yoğun bakıma alındı. Özel’in baypas ameliyatına alınması bekleniyor.

1944 yılında Kayseri’de doğan İsmet Özel, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. 18 yıl Devlet Konservatuvarı’nda Fransızca okutmanlığı yaptı. Ataol Behramoğlu’yla birlikte Halkın Dostları dergisini kurdu ve yönetti.

1963’ten itibaren şiirleri yayımlanmaya başladı. 1974’ten itibaren yazı hayatına İslami düşünce çerçevesinde devam etti. Uzun yıllar çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. 2005’te Türkiye Yazarlar Birliği deneme ve üstün hizmet ödülünü kazandı. 9 şiir, 22 deneme, söyleşi, mektup ve 5 çeviri kitabına imza attı.

1978 yılında kaleme aldığı Üç Mesele (Teknik, Medeniyet, Yabancılaşma) en önemli kitaplarından biridir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.