Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

15 adımda nasıl kendimizi kaybettirebiliriz?

Jameson Lopp, New York Times’a verdiği röportajda devletin gözetleme ve izleme aygıtlarına rağmen nasıl ortadan kaybolunabileceğini anlattı. “Bir Bitcoin Misyoneri 15 Adımda Kendini Nasıl Kaybettirdi?” başlıklı yazıyı özetleyerek aktarıyoruz.

Ekim 2017’de, bir SWAT ekibi Jameson Lopp’ın Kuzey Carolina’daki evine baskın düzenledi. Halen kimliği belirlenemeyen bir kişi polisi aradı ve evdeki bir tetikçinin birisini öldürdüğünü ve başka birini rehin aldığını iddia etti. Polisleri ikna etmesine rağmen Lopp, tehditler almaya ve fidye vermeye zorlandı. Saldırganları korkutmak için Lopp, Twitter’da AR-15 tüfeği ile ateş ettiği bir video yayınladı. Ayrıca, düşmanlarından korunmak için gizlenmeye karar verdi.

Bir Bitcoin güvenlik şirketi için çalışan Lopp, gizlilik konusunda saplantılıydı. Amerika’nın ve hükümetin gözetleme ve izleme politikalarından, her şeyi gören gözlerinden nasıl kaçabileceğini araştırmaya başladı. Fakat doğada bir kulübeye çekilip internetten vazgeçmeden.

Hırsızlara, paparazzilere ve diğer avcılara karşı pek çok ünlü ve varlıklı insan, Lopp’ın tam gizlilik vizyonunu gerçekleştirmeye çalıştı. Birkaç kişi başardı. Lopp’ın 15 adımı ise şöyle:

1. Yeni bir kurumsal kimlik oluşturun.

2. Yeni banka hesapları ve kredi kartları oluşturun.

3. Nakit taşıyın.

4. Yeni bir telefon numarası alın.

5. Yol tarifleri için telefonu kullanmayı bırakın.

6. Taşının.

7. Gündelik etkileşimler için sahte bir isim oluşturun.

8. Evde kullanmak için bir VPN servisi satın alın.

9. Sıkıcı bir araba satın alın.

10. Motorlu Taşıtlar Dairesini kandırmak için sahte bir ev satın alın.

11. Özel bir posta kutusu servisi ayarlayın.

12. Kılık değiştirme sanatında ustalaşın.

13. Uzaktan çalışın.

14. Seyahat ederken uzaktan kullandığınız cihazlarınızı şifreleyin.

15. Çalışmanızı kontrol etmek için özel dedektif tutun.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.