Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ankara Pursaklar toplu açılış töreninden izlenimler


AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki mitinglerinden sonra Ankara Pursaklar’da toplu açılış törenine katıldı. Açılış töreninde Erdoğan’ın hedefinde yine muhalefet vardı. “Beka” söylemi de açılışın ana gündemiydi.

Erdoğan’ın, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mehmet Özhaseki, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Pursaklar Belediye Başkan Adayı Ayhan Yılmaz ile birlikte katıldığı açılış töreni Pursaklar Yavuz Bulvarı Çarşamba Pazarı’nda gerçekleştirildi. Tören için kolluk kuvvetleri de yoğun güvenlik önemleri aldı. Alana iki defa aramadan sonra girilirken birçok yerde gerçekleştirilen harem-selamlık uygulaması burada da yapıldı.

Pursaklar şehir merkezine girer girmez tüm caddelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın afişleri vardı. Miting alanına girerken partili görevliler tarafından herkese bir Türk bayrağı, AKP bayrağı ve kek veriliyordu. Toplu açılış töreninde konuşan Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki derslerine iyi çalıştıklarını söyleyip “Sandıkları patlatmaya hazır mıyız?” dedi. Yine açılışta söz alanlardan biri de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tu. Selçuk çok kısa süren konuşmasında “Sadece sizleri selamlamak istedim, bu mücadeleyi birlikte vereceğiz” dedi.

Alanda ‘Bozkurt’ işareti yapan MHP’li seçmenlerin olması da dikkat çekiciydi. Yine alanı çevreleyen binalarda Erdoğan, Özhaseki ve Yılmaz’a ait fotoğraflar ile büyük bir MHP bayrağı asılıydı.

Alanda sohbet etme imkanı bulduğumuz vatandaşlar ile yerel seçimi konuştuk. İnşaat işi ile uğraştığını belirten bir seçmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkasında olduklarını ve CHP’nin HDP ile ittifak yaptığını iddia ederken, söz ekonomiye geldiğinde “2019’u gözden çıkardık, umarım 2020’de bu sorun çözülür” dedi. Aynı seçmenle sohbetimiz devam ederken ekonomiye dair şu söylemleri ise dikkat çekiciydi: “Ekonomi sorununu çözerse Cumhurbaşkanımız çözer. Ancak bu iş böyle devam ederse, aç kalırsak kimseyi desteklemem.”

Konuştuğum başka bir seçmen ise ”AKP’li değilim asla da olmadım. Ben MHP’liyim, bugün beka meselesi nedeniyle AKP’yi destekliyorum” dedi.

12.30 da gerçekleştirilmesi planlanan açılış törenine iki saat sonra katılan Erdoğan sözlerine, “Ezan düşmanlarına sandıkta ders verelim” diyerek başladı. Daha sonra HDP mitingleri, Gezi eylemleri ve Kadınlar Günü’ne ait görüntüler ekrana yansırken kalabalıktan “Yuh” sesleri yükseldi. Cumhurbaşkanı; CHP, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nden söz ederken “Dörtlü çete’’ nitelemesinde bulundu. Erdoğan yaklaşan yerel seçimler için “Bu seçim bir beka seçimidir. Bunlara gereken dersi verelim” dedi. Konuşmasının büyük bir bölümünü muhalefete ayıran Erdoğan, alanda toplanan seçmenlere çay paketlerini dağıttıktan sonra Pursaklar’dan ayrıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler